Gepubliceerd: 15 december 2021

202111 collectieIn oktober was het een jaar geleden dat onze nieuwe website werd gelanceerd. Het aanvullen van de collectie blijft een voortdurende klus en daarnaast hebben we bijzonder materiaal kunnen toevoegen.

Merendeels zijn we bezig met materiaal van 1980 tot 2010, maar ook die herontwikkelingsfase is belangrijk en wordt geschiedenis. Door de corona-crisis zijn we nog niet begonnen met het invoeren van het fysieke materiaal in ons kantoor. Daarvoor staan inmiddels een etiketprinter en een barcode-scanner gereed om de drukwerken van barcodes te voorzien voor een eenvoudige administratie.

Ondertussen wordt door de vrijwilligers en medewerkers gewerkt aan verdere invoer van digitaal materiaal. Vrijwilliger Henk van Amerongen is gestaag bezig met het controleren van beschrijvingen afkomstig uit ons vorige systeem én de beschrijvingen van krantenartikelen. Jan Vos is actief met de zoekplaatjes, de afbeeldingen waarvan onbekend is waar ze zijn gemaakt.

Recent verschenen materiaal wordt regelmatig toegevoegd, zoals de presentaties van onze vorige netwerkmiddag en de scripties van de scriptieprijs. Daarnaast wordt gewerkt aan 80 Gb materiaal dat van cd's en dvd's afkomstig is, wat een vervijfvoudiging van de bestaande collectie is.

Na maanden werk is het materiaal uitgezocht en beginnen we met uploaden en beschrijven. Eerst zijn de wat uitzonderlijke bestanden gedaan, namelijk ruim 40 presentaties, 120 recente luchtfoto's, 120 krantenartikelen en 25 video's.
Tussen de video's bevinden zich onder andere een documentaire uit 1989 en een fragment van een NOS Journaal uit 2004 met Chris Will. En lees onder andere krantenartikelen over premier Balkenende en de jus d'orange affaire...

Aan het veel grotere aantal documenten en foto's wordt verder gewerkt. Zodra we daar wat over te melden hebben zullen we dat zeker doen.

Nieuwe films in Afbeeldingen
Nieuwe presentaties en krantenartikelen in Documenten