Gepubliceerd: 13 maart 2023

kennisdag muiden2Hoe maak je waterlinies zichtbaar en beleefbaar voor een breed publiek?

Die vraag staat centraal tijdens de jaarlijkse Kennisdag Nederlandse Waterlinies op 21 april in de Bomvrije Kazerne in Muiden. Denk en praat mee, en leer van anderen!

Waterlinies beslaan, behalve eeuwen aan historie, tegenwoordig enorme erfgoedgebieden met zichtbare sporen als vestingsteden, forten en landschappen.  Samen gaan we tijdens presentaties en break-out sessies met elkaar in gesprek over welke middelen en perspectieven we kunnen inzetten om deze uitgestrekte gebieden beleefbaar te maken en houden voor het publiek.

De Kennisdag wordt geopend door de burgemeester Han ter Heegde van de gemeente Gooise Meren. Militair historicus dr. Wim Klinkert zal spreken over het thema Kennis. Over inzetten van verhalen spreekt Ondrej Mitas (onderzoeker toerisme BUAS). En Iris Lökken (gebiedsmarketing Tussen Lek & Linge) over toerisme langs de linies.

Daarna volgen een rondwandeling door Muiden en deelname aan een van drie break-out sessies om over de drie thema's Kennis, Storytelling en Recreatie te discussieren. We sluiten af met een caféborrel om elkaar uitgebreid te kunnen spreken.

Deze keer vindt de Kennisdag plaats in de Bomvrije Kazerne in Muiden, inloop begint om 9.45, aanvang 10.15 en de afsluitende borrel eindigt om 16.00 uur. De mooie vestingstad Muiden is goed per auto te bereiken en er zijn twee gratis parkeerplaatsen buiten het centrum. Vanaf diverse richtingen ook goed per bus bereikbaar en vanaf station Weesp met bus 110 of OV-fiets.

Het Kenniscentrum Waterlinies (historische kennis NHW en StvA), stichting Oude Hollandse Waterlinie en de Alliantie Zuiderwaterlinie organiseren de Kennisdag. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar er is een maximum aantal plaatsen beschikbaar en je moet je voor 13 april as. aanmelden via het webformulier.

Foto: Martin van Lokven.