Gepubliceerd: 18 april 2023

grenspaalDe begroeiing begint weer te groeien en de militaire grenspalen worden weer minder zichtbaar. Maar het is nu nog lekker weer om te starten met een ander soort geocaching en op zoek te gaan naar de grenspalen.

Het Kenniscentrum Waterlinies is bezig met een actie waarbij iedereen op zoek kan naar grenspalen in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Door te noteren of er nog een grenspaal is en waar die staat, krijgen we een goed beeld van de kleinste onderdelen van ons UNESCO-Werelderfgoed. Er is een app gemaakt waarmee iedereen met smartphone of (GPS-)camera op pad kan gaan.

Na aanmelden ontvang je toegang tot de app en de bijbehorende instructies. Je kan zelf kiezen naar welk fort je in je omgeving gaat en met een plattegrond kan je zien waar de grenspalen zouden moeten staan. Met je smartphone kan je meteen ter plekke aangeven of je een grenspaal aantreft en foto's ervan maken. Als je een (GPS-)camera hebt, dan kan je foto's maken en die later thuis in de app invoeren. Wij controleren en verwerken al deze waarnemingen tot een compleet overzicht.

Lijkt het je leuk om mee te doen dit voorjaar? Op de aparte Grenspalen-pagina vind je meer informatie en hoe je je kan aanmelden.