Gepubliceerd: 12 september 2023

grenspaalDe begroeiing begint weer af te nemen en de militaire grenspalen worden zichtbaar. Is er iets leuker dan langs bijzondere geo-caches een najaarswandeling in de Nieuwe Hollandse Waterlinie te maken?

Het Kenniscentrum Waterlinies is bezig met een actie waarbij iedereen op zoek kan gaan naar grenspalen in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Door te noteren of er nog een grenspaal is en waar die staat, krijgen we een goed beeld van de kleinste onderdelen van ons UNESCO-Werelderfgoed. Er is een app gemaakt waarmee iedereen met smartphone of (GPS-)camera op pad kan gaan.

Na aanmelden ontvang je toegang tot de app en de bijbehorende instructies. Je kan zelf kiezen naar welk fort je in je omgeving gaat en met een plattegrond kan je zien waar de grenspalen zouden moeten staan. Met je smartphone kan je meteen ter plekke aangeven of je een grenspaal aantreft en foto's ervan maken. Als je een (GPS-)camera hebt, dan kan je foto's maken en die later thuis in de app invoeren. Wij controleren en verwerken al deze waarnemingen tot een compleet overzicht.

Lijkt het je leuk om mee te doen dit najaar? Op de aparte Grenspalen-pagina vind je meer informatie en hoe je je kan aanmelden.