Gepubliceerd: 23 november 2023

Op onze website was al prima te zoeken naar afbeeldingen en documenten, vooral dankzij trefwoorden, maar de filters zijn een handig hulpmiddel om een zoekopdracht verder te verfijnen. Voor de locaties was dit minder goed mogelijk, maar voor de kaart zijn nu flinke verbeteringen doorgevoerd.

De belangrijkste verbetering is dat er drie nieuwe filters voor de velden Object type, Bouwkundige staat en Monument zijn toegevoegd. Dit maakt het heel eenvoudig om alleen de groepsschuilplaatsen die niet voltooid zijn op de kaart te zien. Of, zoals onderstaand voorbeeld, alleen de nog aanwezige coupures. En als binnenkort de grenspalen ook in het collectiesysteem zijn opgenomen, alle aanwezige grenspalen.

Elke combinatie tussen die filters en meerdere waarden per filter zijn nu mogelijk en geeft heel veel nieuwe mogelijkheden. Let er wel op dat je mogelijk de Complexonderdelen moet inschakelen. Complexen zijn de zelfstandige locaties met een adres, zoals een fort, terwijl complexonderdelen de kleinere onderdelen op die forten of elders zijn.

website kaart

Een kleinere aanpassing is dat je de kaart die bij elk foto e.d. getoond wordt, nu kan in- en uitzoomen. Verder zijn de plaats en volgorde van de detailinformatie over de locaties verbeterd. En de lijst van gerelateerde documenten is nu naast de lijst van onderdelen, zodat die beide goed in beeld zijn.

We hopen dat dit helpt om nóg beter de door jou gewenste informatie te vinden.

Bekijk onze de Kaart en probeer de filters gerust zelf eens uit!