Gepubliceerd: 28 november 2023

Archiefkasten bij het Nationaal ArchiefAls Kenniscentrum Waterlinies willen we graag historisch onderzoek naar de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam (Hollandse Waterlinies) aanmoedigen en ondersteunen. Om die reden hebben we in 2020 de Scriptieprijs Hollandse Waterlinies ingesteld.

Met die prijs wilden we scripties over de Hollandse Waterlinies belonen voor hun bijdrage aan het onderzoek. Het beperkte aantal inzendingen maakt dat we het verruimd hebben tot de Publicatieprijs Hollandse Waterlinies.

Daarmee is de prijs vanaf 2024 ook voor andere soorten publicaties opengesteld. Papieren én digitale publicaties van studenten, fortenvrijwilligers en andere onderzoekers kunnen nu meedingen. En iedereen kan vanaf nu publicaties voordragen.

En bovendien kan dat voor publicaties die de afgelopen twee jaar zijn verschenen, dus voor de Publicatieprijs 2024 vanaf 1 september 2021. Dus laat ons weten welke publicatie(s) jij belangrijk vindt voor de kennis over de Hollandse Waterlinies!

Publicatieprijs
Contact