Gepubliceerd: 26 maart 2024

Archiefkasten bij het Nationaal ArchiefAls Kenniscentrum Waterlinies willen we graag historisch onderzoek naar de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam (Hollandse Waterlinies) aanmoedigen en ondersteunen. Om die reden hebben we in 2020 de Publicatieprijs Hollandse Waterlinies ingesteld. Dat doen we samen met de Nederlandse Vereniging voor Militaire Historie en de Stichting Menno van Coehoorn.

Met de Publicatieprijs willen we publicaties over de Hollandse Waterlinies belonen voor hun bijdrage aan het onderzoek. Voorheen de Scriptieprijs is de prijs vanaf 2024 ook voor andere soorten publicaties opengesteld. Papieren én digitale publicaties van studenten, fortenvrijwilligers en andere onderzoekers kunnen nu meedingen.

En iedereen kan publicaties voordragen, en als overgangsregeling komen alle relevante publicaties in aanmerking die vanaf 1 september 2021 zijn verschenen.

Dus laat ons vóór 1 september aanstaande weten welke publicatie(s) jij een belangrijke bijdrage vindt voor de kennis over de Hollandse Waterlinies!

Publicatieprijs
Contact