Gepubliceerd: 14 november 2019

20191114 CollectiesysteemOnlangs konden we de aanbestedingsprocedure afronden en is een overeenkomst getekend met Picturae voor het gebruik van Memorix Maior als collectiebeheersysteem.

Memorix zal de Erfgoedsuite gaan vervangen die we bij de aanvang van het Kenniscentrum Waterlinies in 2018 hebben geërfd. We hebben met een delegatie mogelijke leveranciers bezocht en ook onze samenwerkingspartners. Het Vestingmuseum Naarden, NIMH en provincie Noord-Holland (Provinciaal Depot voor Archeologie) deelden hun ervaringen met diverse systemen.
Na een lange aanbestedingsprocedure met tegenvallers en vertragingen, wordt in november 2019 begonnen met de implementatie. De planning voorziet in een lancering in voorjaar 2020.

Met de conversie van de Erfgoedsuite data en de aanvullingen door onze vrijwilligers zullen we onze specifieke collectie zo goed mogelijk gaan beschrijven en ontsluiten. Dat doen we voor u, het publiek dat betrokken is bij de waterlinies en waarvoor historische informatie belangrijk is.
We gaan flinke stappen zetten en verheugen ons op de toekomst van het Kenniscentrum Waterlinies!