Gepubliceerd: 13 oktober 2019

20191013 KCW TempelmanAls u forten bezoekt, dan is de kans groot dat u informatieborden met tekeningen van Lex Tempelman ziet of hebt gezien. Enkele van door hem gemaakte posters zijn spoorloos en die willen we graag weer ‘boven water’ krijgen!

Lex Tempelman is technisch tekenaar en heeft naast tekeningen voor informatieborden en het boek ‘De Nieuwe Hollandse Waterlinie in vogelvlucht’ ook diverse informatieve posters gemaakt. In onze collectie hebben we een kist met elf van dergelijke oprolbare posters, die voor tijdelijke tentoonstellingen beschikbaar zijn. Veel van deze posters gaan over Fort bij Honswijk en de omliggende verdedigingswerken.
We weten dat er nog een tweede kist moet zijn met posters over de Nieuwe Hollandse Waterlinie, maar niet bij wie die zich momenteel bevindt. Ook is er ergens een kleinere set posters over de Stelling van Amsterdam, waarvan we niet weten waar die zijn.

Graag zouden wij willen weten waar die andere posters zijn en, indien mogelijk onder onze hoede nemen om ze aan geïnteresseerde partijen te kunnen uitlenen. Weet u waar deze posters mogelijk zijn? Neem dan alstublieft contact met ons op. Delen enz. van dit bericht wordt op prijs gesteld.