Gepubliceerd: 04 november 2020

Wil jij jouw scriptie schrijven over een onderwerp dat raakvlakken heeft met militaire geschiedenis? En wil jij met een artikel over jouw scriptie verschijnen in het tijdschrift Mars et Historia, van de Nederlandse Vereniging voor Militaire Historie? Doe dan mee met de Kenniscentrum Waterlinies scriptieprijs! Naast een publicatie in het genoemde tijdschrift is er ook een geldbedrag van €250 beschikbaar gesteld voor de winnaar.

Wat zoeken wij?

  • Een scriptie met een onderwerp dat betrekking heeft op de Hollandse Waterlinies. Zoek je hiervoor inspiratie? Kijk bijvoorbeeld eens naar de Onderzoeksagenda op de site van het Kenniscentrum Waterlinies. Op deze pagina staan diverse onderzoeksvragen die als uitgangspunt kunnen dienen voor een scriptie over waterlinies in Nederland, of militair-historische onderwerpen die daarmee raakvlakken hebben.
  • Wij maken geen onderscheid tussen hbo of wo-student, bachelor- of masterstudent geschiedenis. Iedereen met een toepasselijke studie op deze niveaus mag zijn of haar scriptie indienen. 

Wat bieden wij?

  • Wij kunnen ondersteunen door informatie te geven, zoals relevante documenten en afbeeldingen. Ook kan je bij de verschillende deelnemende organisaties terecht voor passende literatuur bij het onderwerp.
  • Een publicatie van je artikel in het tijdschrift van Mars et Historia, met daarbij een geldbedrag van €250.
  • Mocht je tijdens het schrijven tegen bepaalde zaken aanlopen, kan je hiervoor met ons contact opnemen. Bij inhoudelijke vragen die beter passen bij andere organisaties, helpen wij graag om je met deze partijen in contact te brengen.

Praktische punten

  • De scriptie wordt voorgelegd aan een jury die zich buigt over de ingezonden scriptie. Deze jury bestaat uit een lid van Mars et Historia, een medewerker van de Stichting Menno van Coehoorn en een medewerker van het Kenniscentrum Waterlinies.
  • Geïnteresseerden worden gevraagd om hun deelname aan deze opdracht tijdig kenbaar te maken. De uiterste datum hiervoor is 31 maart 2021. Dit kan door een bericht te sturen naar het mailadres onderaan dit bestand. 
  • De uiterste inleverdatum van de scriptie is 31 juli 2021. In september 2021 wordt de winnaar door de jury bekend gemaakt.
  • Mocht jouw scriptie door de jury als beste gekozen worden, dan bestaat de prijs uit het publiceren van een artikel waarin de kernpunten en hoofdzaken van de scriptie worden uitgelicht. Dit houdt in: een omschrijving van de gekozen onderzoeksvraag, een uitwerking van deze vraag en de conclusie waarin de vraag beantwoord wordt. Voor de bronvermelding wordt gebruikt gemaakt van voetnoten. De grootte van dit artikel bedraagt tussen de 2.000 en 4.000 woorden.
  • In het tijdschrift van Mars et Historia zijn afbeeldingen onmisbaar. Daarom vragen wij studenten afbeeldingen aan te dragen die passen bij het artikel dat zij indienen. Voor het zoeken naar afbeeldingen kan contact opgenomen worden met Mars et Historia en het Kenniscentrum. Zie ook de algemene voorwaarden van Mars et Historia.

Ben je tot hier gekomen met lezen en geïnteresseerd geraakt? Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact met ons op.