Gepubliceerd: 01 maart 2021

geschiedenis spijkerboor rrOnze webpagina met de onderzoekagenda is een van de meeste bezochte pagina's van onze website. Dat is goed om te zien. We weten ook dat het een project voor de lange termijn is. Zowel studenten als vrijwilligers beginnen niet lichtzinnig aan een dergelijk project en de realisatie kost de nodige tijd. Met de toevoeging van vier nieuwe onderwerpen wordt de keuze nog ruimer, ook voor hen die aan onze scriptieprijs willen deelnemen.

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie heeft vier nieuwe onderwerpen over de sociale kant van de militaire geschiedenis voorgesteld en die nemen we graag op. Drie van deze vragen gaan over de fortenbouw vanuit het perspectief van aannemers die de bouw van forten moesten uitvoeren, en over de invloed van de fortenbouw op de verdere ontwikkeling van de civiele bouwsector. De vierde vraag gaat over de effecten voor een (vesting)stad en zijn bevolking als het een garnizoensstad werd of die status verloor.

Wie heeft kennis en interesse om de uitdaging aan te gaan en deze of andere onderwerpen te gaan onderzoeken? Bekijk de onderzoeksagenda eens en we horen graag van je:

Onderzoeksagenda
Scriptieprijs
Nederlands Instituut voor Militaire Historie