Gepubliceerd: 15 juni 2021

website homeAls Kenniscentum Waterlinies hebben we een aanzienlijke fysieke en digitale collectie van afbeeldingen en documenten over de Hollandse Waterlinies. Het fysieke materiaal in ons kantoor moet nog ingevoerd worden, wat door de corona-crisis vertraging heeft opgelopen. Maar het digitale materiaal staat online en een belangrijk deel daarvan is nu ook te downloaden.

Het merendeel van het digitale materiaal is afkomstig van het vroegere Nationaal Project Nieuwe Hollandse Waterlinie. In verband met auteursrechten en privacy hebben we opnieuw moeten kijken naar de toegankelijkheid van dat materiaal. Toen onze nieuwe website in oktober 2020 live ging is ervoor gekozen om het materiaal niet downloadbaar te maken totdat een en ander was uitgezocht. Daarvoor is onder andere onderzocht wat op dit gebied wel en niet is toegestaan.

Aan de hand van die resultaten hebben we, op basis van de bekende gegevens over rechthebbenden, corporate auteurs en auteurs, besloten van welke partijen we het materiaal wel kunnen laten downloaden en dus herpubliceren. Dit betreft vooral materiaal van overheden.
Van bedrijven en personen is het materiaal nog niet te downloaden en moet dat per geval bij de rechthebbende gevraagd worden.
Zit er materiaal van jou of jouw bedrijf in onze collectie? Neem dan contact met ons op over verwijdering ervan of juist beschikbaar stellen door te kunnen laten downloaden.

Van de 4.676 afbeeldingen zijn er nu 2.675 te downloaden. Bij de documenten is het wat ongunstiger, van de 1.124 documenten zijn er nog slechts 442 te downloaden. We blijven echter werken om beide getallen te verhogen en de collectie te verbeteren.

Zoeken in alles
Zoeken in afbeeldingen
Zoeken in documenten