Gepubliceerd: 30 juni 2021

Bezoekers in 3D-fototentoonstellingDe reizende 3D-fototentoonstelling 'De Hollandse Waterlinies door een andere bril' toont het unieke watermanagementsysteem van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam.
Fotografen van de Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie maakten 3D-foto's van 28 inundatiewerken en het Kenniscentrum Waterlinies verzorgde de teksten.

De expositie is onderdeel van het themajaar 'Ode aan de Hollandse Waterlinies'. De Hollandse Waterlinies zijn de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam samen. Tijdens dit jaar vinden heel veel activiteiten plaats om inwoners kennis te laten maken met de geheimen, verhalen, natuur en bijzondere objecten van het waterlinielandschap.

De reizende expositie is op 15 juni gestart in Hajé Linielanding in Nieuwegein en is daar te zien tot 10 juli. De expositie is vanaf 16 juli te zien op Fort bij Spijkerboor (StvA). Het overzicht van de data en locaties van deze expositie is te vinden op de website Ode aan de Hollandse Waterlinies.

Ode aan de Hollandse Waterlinies
Locaties en data tentoonstelling