Gepubliceerd: 22 juli 2021

20210722 lezingDe afgelopen tijd heeft het Kenniscentrum Waterlinies mee mogen werken aan een tweetal evenementen over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Medewerker Ronald Hamberg verzorgde een lezing voor het Landschap Erfgoed Utrecht en wandelde met Omroep Gelderland mee op de Langendijk langs de rivier de Linge.

Op 24 juni hield Landschap Erfgoed Utrecht een online provinciale Erfgoeddag voor haar deelnemers. Ronald verzorgde een van de lezingen met een verhaal van ruim 20 minuten over de waterlinies in de provincie Utrecht. Het gaat over de geschiedenis van het verdedigen met water, de Oude- en Nieuwe Hollandse Waterlinie en tot slot over het Fort bij Vechten als een van de forten van de NHW.

Een wandeling langs de Linge nabij Asperen, met fort en waaiersluizen, vond op 19 juli jl. plaats en werd live door Omroep Gelderland uitgezonden. Al wandelend sprak de presentatrice met twee gasten waarbij Ronald informatie over de Nieuwe Hollandse Waterlinie gaf.

Zowel de lezing als de wandeling zijn online te bekijken via onderstaande links. Via de YouTube-accounts van beide video's vind je ook meer video's van de erfgoeddag en de wandelingen.

Lezing Erfgoeddag 2021
Wandelhart #2 | Van Spijk naar Tiel | Omroep Gelderland