Gepubliceerd: 29 september 2021

Lezing Hogeschool van AmsterdamVoor het tweede achtereenvolgende jaar gaan meer dan 600 eerstejaarsstudenten Built Environment van de Hogeschool van Amsterdam beginnen met een project over de Stelling van Amsterdam. Waarvan 150 gedurende het eerste blok van het jaar.

Het is een gezamenlijk project van de studierichtingen Assetmanagement en Water.
Voor Assetmanagement wordt een van de forten bij Uithoorn en Abcoude theoretisch herbestemd en financieel doorgerekend.
En voor de richting Water wordt een nieuw waterbeheersplan voor de polders Groot Mijdrecht Noord en Baambrugge Oostzijds opgesteld en doorgerekend, evenals een dijkverhoging bij Muiderberg.
Middels de scrum-methode wordt de voortgang bewaakt en teruggekoppeld aan de opdrachtgever, in dit geval de docent.

Om hen de historische achtergrond mee te geven verzorgt het Kenniscentrum Waterlinies een presentatie van 30 minuten over de Stelling. Vorig jaar was dat geheel op afstand (online), dit jaar vond de presentatie plaats in het auditorium van het gebouw Leeuwenburg in Amsterdam. Vanwege de corona-maatregelen werd de presentatie tweemaal voor steeds 75 studenten en docenten gegeven. Daarnaast hebben we gezorgd voor kopieën van bouwtekeningen.

We wensen de studenten heel veel succes en plezier met deze opdrachten en hun verdere studie. Hun voorgangers zijn we al tegengekomen als werknemers van waterschappen. Hopelijk treffen we over een paar jaar iemand die dan zegt "ik heb jullie presentatie bijgewoond".